Toepassingen

De pendelbusjes van Shuttle2 kom je overal tegen. Vrijwel altijd in de kleuren van het bedrijf waar we voor rijden, dus niet meteen herkenbaar als Shuttle2. Meestal gaat het om pendeldiensten tussen een OV-knooppunt en de werkplek. Maar er zijn meer toepassingen waarbij de flexibele totaalservice van Shuttle2 tot zijn recht komt. Bijvoorbeeld bij evenementen, op een grote bedrijfsvestiging of tussen diverse locaties van een bedrijf of instelling.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn?”

Maak vandaag nog een afspraak

Zoek direct contact

Bel ons op:

  • 010-2839567

Van OV-punt naar het bedrijf

De meeste shuttleservices van Shuttle2 rijden heen en weer tussen een OV-punt en het bedrijf van de opdrachtgever. Dan gaat het echt om de last mile van het woon-werk verkeer van medewerkers. Het OV-punt waar de busjes klaar staan is over het algemeen het meest nabij gelegen NS-station, metrohalte of busstation van waaruit de woonplaats van de meeste medewerkers rechtstreeks kan worden bereikt. Het OV-punt moet in elk geval een prima aansluiting geven voor de medewerkers.

Voor één of meerdere bedrijven

Deze pendelservice verzorgen wij zowel voor individuele bedrijven als voor meerdere bedrijven, die samen een shuttleservice willen. Dat is vooral slim als het per bedrijf niet lonend is om een pendelbus te laten rijden. Als de dienst voor verschillende bedrijven wordt verzorgd, neemt Shuttle2 ook de verantwoording op zich voor de registratie van het gebruik en de doorberekening van de kosten naar de verschillende bedrijven. Met zo’n shuttlebus laten bedrijven zien dat ze hart hebben voor hun medewerkers en voor het milieu. Voor bedrijven is het soms ook een manier om duidelijk te maken dat mensen nu écht per openbaar vervoer naar het werk moeten komen.

Van parkeerterrein of hub naar het bedrijf

In plaats van naar een station of metrohalte kan de shuttlebus ook naar een parkeerterrein of een OV-hub rijden. Vaak kunnen medewerkers daar de eigen auto achterlaten, om vervolgens per pendelbusje de last mile naar het werk af te leggen. Daarmee wordt lokaal autoverkeer voorkomen en de parkeercapaciteit van het bedrijf wordt niet onnodig gebruikt.

Shuttlebusje tussen de vestigingen

Sommige bedrijven of instellingen hebben meerdere vestigingen. Als medewerkers regelmatig van de ene naar de andere vestiging moeten reizen kan de inzet van een shuttlebusje heel veel individuele reisbewegingen schelen. Mensen hoeven niet meer zelf bus of tram te nemen, of de auto. Behalve milieuschade scheelt dat ook fors in (lastig te controleren) reiskostenvergoedingen. Zo verdient een kwalitatieve shuttleservice zichzelf terug.

Pendelbus op een grote bedrijfslocatie

Op grote bedrijfslocaties, zoals we zien bij bijvoorbeeld de petrochemische industrie of haventerreinen, zijn de afstanden meestal te groot om te lopen. Ook fietsen zit er niet altijd in, vanwege de afstanden of omdat het wegennet simpelweg niet is ingericht op fietsers. Dan zijn medewerkers geneigd om met hun eigen auto heen en weer te gaan rijden. Onwenselijk vanwege de veiligheid en verkeersdrukte, maar ook vanwege de milieubelasting. Een shuttleservice die de belangrijkste punten op de bedrijfslocatie met elkaar verbindt is dan een uitkomst. Als een bedrijf insteekt op duurzaamheid, ligt de keuze voor een elektrisch aangedreven pendelbus hier voor de hand.

Bij evenementen

Evenementen zijn er in soorten en maten. Vooral bij open dagen en grootschalige bijeenkomsten op het bedrijf schiet de normale parkeerruimte vaak tekort. Dan is het slim om een pendelbus van Shuttle2 te laten rijden van een beschikbaar parkeerterrein in de omgeving naar het bedrijf. Of van

een OV-knooppunt naar het bedrijf, afhankelijk van de manier waarop de meeste bezoekers reizen. Een van onze opdrachtgevers heeft soms groot onderhoud aan de fabriek. Eens in de twee jaar komen honderden mensen naar het fabrieksterrein om hun eigen onderhoudstaken te vervullen. Ook dan verrichten de pendelbusjes van Shuttle2 weer goede diensten.