Voertuigen

Een pendelservice voor uw medewerkers is een goed idee, maar welk wagenpark wordt daarbij ingezet? Shuttle2 kiest de shuttlebusjes precies naar uw wens. De een wil basis en betaalt wat minder. De ander kiest voor alle luxe en elektrische aandrijving: dan zijn de kosten wat hoger. Bij Shuttle2 heeft u de keuze.

De busjes zijn geschikt voor het vervoer van 8 of 9 personen en worden aangedreven door een dieselmotor of elektrisch. De 8 persoons bussen hebben voorin, naast de bestuurder, een volwaardige stoel. Bij de 9 persoons bussen staat daar een bankje, waarop twee mensen passen. Het zijn zonder uitzondering moderne personenbussen, die met gewoon rijbewijs B kunnen worden gereden. Iedere bus die wordt ingezet voor het last mile-transport is voorzien van airco en biedt comfortabel vervoer voor uw medewerkers. comfortabel vervoer voor uw medewerkers.

Uw eigen wagenpark

Als opdrachtgever krijgt u een eigen wagenpark. Uw bussen worden enkel voor uw bedrijf ingezet. Het is dus niet zo dat de bussen die ‘s morgens vroeg voor de pendeldienst van het station naar uw bedrijf worden ingezet, tussen de middag voor iemand anders rijden. Dat maakt het ook mogelijk om de busjes uit rusten met uw eigen bestickering. Onze opdrachtgevers maken daar ook graag gebruik van. Soms door een simpele reclame of de bedrijfsnaam aan te brengen, soms door de gehele pendelbus te wrappen en te voorzien van de look and feel van het bedrijf. Dan wordt de last mile-oplossing van Shuttle2 het rijdende visitekaartje van uw bedrijf. Op momenten dat de bus niet voor de pendeldienst wordt gebruikt, kunt u desgewenst zelf gebruik maken van de personenbus. Ze mogen met rijbewijs B worden bestuurd.

Nieuwe of gebruikte busjes?

Over het algemeen worden de busjes nieuw gekocht, gehuurd of geleased. Maar misschien beschikt uw bedrijf zelf over bussen die geschikt zijn voor de shuttleservice. In dat geval kunnen die worden ingezet. Soms heeft u als klant ook de keuze om gebruikte busjes in te zetten. Dat kan als elders in onze bedrijfsvoering jong gebruikte pendelbusjes overcompleet zijn. Voor u brengt dat een kostenvoordeel met zich mee.

Elektrische shuttlebus

De meeste busjes worden aangedreven door een dieselmotor. Daarbij kan gekozen worden tussen handgeschakeld of automaat. Maar steeds meer opdrachtgevers kiezen heel bewust voor elektrisch. Met een volledig elektrisch aangedreven pendelbus voor het transport van de last mile van uw werknemers laat u zien dat uw bedrijf innovatief is en hart heeft voor het milieu. Er komen ook steeds meer keuzes in elektrisch aangedreven pendelbusjes. De Opel Vivaro-e en de Peugeot e-Expert zijn populair, maar ook de Mercedes-Benz eVito wordt vanwege de hoge kwaliteit en de uitstraling soms gekozen. De bussen die Shuttle2 inzet hebben een flinke actieradius, die per model varieert van 200 tot 350 kilometer. Kijkend naar de toekomst is de keuze voor elektrisch rijden slim, want diverse steden – Amsterdam voorop – zijn van plan om op niet al te lange termijn auto’s met een verbrandingsmotor uit het centrum te weren. Dit kan voor sommige bedrijven van belang zijn.

Realtime volgsysteem van de shuttlebussen

Het is een optie om de bussen uit te rusten met een track&trace app, die aangeeft waar de pendelbus zich precies bevindt. Vooral voor de passagiers is dat een uitkomst. Wie bij een opstappunt staat te wachten kan natuurlijk wel de dienstregeling bekijken, maar veel handiger en nauwkeuriger is de app die exact aangeeft hoe lang de bus er nog over doet. Ook als je uit de trein komt is het handig om te weten of je al moet gaan rennen of nog even de tijd hebt. De bussen kunnen ook worden voorzien van een systeem dat telt hoeveel mensen er per halte in- en uitstappen. Belangrijk, want zo kunt u later inzien hoeveel gebruik er van de shuttleservice wordt gemaakt en hoe intensief bepaalde opstapplaatsen worden gebruikt.

Pechhulp en vervangend vervoer

Bij Shuttle2 leveren we full service. Dat betekent dat er direct hulp komt, als de pendelbussen door storing, schade of een ongeval stil komen te staan. Er komt pechhulp voor de bus, maar vooral bieden we service door de pendeldienst over te nemen. Uiteraard worden de gestrande passagiers zo snel mogelijk naar hun bestemming gebracht. Eventueel schakelen we een taxi in, als dat nodig is om de service over te nemen.

Kiest u voor de pendelbusjes van Shuttle2, dan kiest u voor de zekerheid van een perfect functionerende totaalservice.