Cases

Wij werken samen met

Pendelbus tussen het AMC en VUMC

Het AMC en VUMC zijn twee ziekenhuizen in Amsterdam die al langere tijd nauw samenwerkten en inmiddels gefuseerd zijn tot UMC Amsterdam. Onder medewerkers bestond de behoefte om snel en makkelijk van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis te gaan, voor overleg of dienst op de andere locatie. Maar de afstand is te groot om te fietsen en met het OV duurt het te lang. Shuttle2 verzorgt sinds 2017 een pendeldienst met twee shuttlebusjes, die continu heen en weer rijden. Medewerkers zijn goed geholpen met deze oplossing. En een bijkomend voordeel: de vele declaraties bij HR vanwege ritten met het OV zijn verdwenen.

Shuttlebusjes voor bol.com in Utrecht

Het hoofdkantoor van bol.com, Nederlands grootste online winkel, ligt net buiten de stad Utrecht. De busverbinding met het Centraal Station kost veel tijd en is in de spits erg druk. Fietsen is te ver. Daarom besloot het bedrijf in 2019 een pendelservice voor medewerkers te starten. Sindsdien rijdt Shuttle2 met 8 busjes heen en weer tussen het kantoorpand en het station. Zo beschikt het online warenhuis over een exclusieve last mile verbinding voor de medewerkers. Daarmee stimuleert bol.com duurzaam vervoer en worden medewerkers ontmoedigd om met de auto naar het werk te komen. De bussen zijn volledig bestickerd in de kleuren en het logo van de werkgever. Bol.com weet op deze manier ook uit te stralen dat het bedrijf hart heeft voor werknemers en duurzaam onderneemt. Bol.com maakt gebruik van een track&trace app, waarmee medewerkers kunnen zien waar de voertuigen zich bevinden en hoe lang het duurt voor ze aankomen.

Elektrische pendelbus naar Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park (STP) is een nieuw bedrijventerrein bij Schiphol, met grote ambities. Ontwikkelaar SADC (Schiphol Area Development Company) heeft zich ten doel gesteld om hier het meest duurzame bedrijventerrein van Europa te realiseren. De eerste bedrijven hebben zich al op STP gevestigd, maar er is nog geen goede OV- of fietsverbinding vanaf station Hoofddorp. Toch wil SADC medewerkers van de bedrijven in een vroegtijdig stadium verleiden met het OV naar het werk te gaan. Daarom start Shuttle2 vanaf zomer 2021 met een elektrische shuttlebus voor de medewerkers van diverse bedrijven, die elk voor zich te klein zijn voor een eigen pendelbus service. Het aantal shuttlebussen kan worden uitgebreid als zich de komende jaren meer bedrijven vestigen op STP.

Onderhoudsmedewerkers naar de fabriek van Nouryon

Nouryon is een grote chemische fabriek in Rotterdam Europoort. Om het jaar vindt er een turnaround plaats, waarbij de fabriek ruim 4 weken wordt stilgelegd voor onderhoud. In die periode komen er dagelijks 1.400 subcontractors naar Nouryon, voor onderhoud aan de fabriek. Het is niet de bedoeling dat al die mensen met hun eigen transportmiddel naar het fabrieksterrein komen. Bovendien mag niet overal op het terrein worden gelopen. Daarom zijn op afstand van de fabriek diverse parkeerterreinen ingericht. Shuttle2 verzorgt tijdens de turnarounds een pendelservice vanaf de parkeerplaatsen naar de locaties waar gewerkt moet worden. Er zijn dus meerdere haltes en

stopplekken voor ophalen en wegbrengen van medewerkers. Nouryon wil dat de medewerkers zo snel mogelijk op de juiste plek zijn, dus is het transport volledig vraagafhankelijk ingericht.

Last mile service voor Idexx

Idexx Laboratories is een multinational op het gebied van diergeneeskundige diagnostiek en microbiologisch wateronderzoek. Het bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein Hoofddorp De President. Er zijn vaste shifts, maar de medewerkers beginnen vaak 5 minuten na elkaar met werken. De OV-verbinding naar het bedrijf is matig en lopen (langs een drukke weg) is onveilig. Shuttle2 rijdt hier sinds 2018 met 3 shuttlebusjes. De dienstregeling sluit volledig aan op de tijden van de shifts. Zo verzorgt de werkgever op een veilige en duurzame manier de last mile van werknemers en stimuleert het gebruik van het OV. Met ingang van 1 juni 2021 zijn de dieselbusjes vervangen door volledig elektrische voertuigen

‘Bedrijfseigen’ pendeldienst van Hexion

Het Amerikaanse Hexion produceert thermohardende harsen. De productielocatie is nabij Pernis gevestigd in het havengebied van Rotterdam. De OV-verbinding is slecht en rijdt maar een klein deel van de dag. Omdat er toch veel medewerkers afhankelijk zijn van het OV, verzorgt Shuttle2 sinds 2009 een pendeldienst van metrostation Pernis naar Hexion. De dienstregeling sluit volledig aan op de werktijden van het bedrijf. Door een jarenlange samenwerking en een vaste pool van chauffeurs, is deze dienstverlening voor Hexion ‘bedrijfseigen’ geworden.

‘Shuttlebus naar het parkeerterrein van Alliander

Netbeheerder Alliander is een grote werkgever in het Westelijk Havengebied Amsterdam. In 2016 had Alliander een groot tekort aan parkeerplaatsen op eigen terrein. Zo’n 900 meter van het kantoor af huurde Alliander extra parkeerruimte. Shuttle2 ging de pendeldienst verzorgen, op een zeer flexibele basis. Flexibel in de zin dat het op bepaalde dagen drukker is dan op andere dagen. De ene dag is het dus voldoende om 2 uur in de ochtend en in de middag te rijden, de andere dag worden meerdere voertuigen en meerdere chauffeurs voor een langere tijd ingezet. Zeker op dagen met events of opleidingen wordt de pendelcapaciteit fors opgeschaald. Enkele jaren lang was dit een prima functionerende oplossing. Maar Alliander was toch blij toen men uiteindelijk direct naast het kantoor parkeerruimte kon huren. Daarmee was de flexibele pendeldienst niet meer nodig.

Pendeldienst bij evenementen Van Nelle fabriek

De Van Nelle fabriek in Rotterdam is een historisch complex dat voor veel doelen wordt gebruikt. Bij grote evenementen komt het regelmatig voor dat het parkeerterrein te klein is. Dan huren de organisatoren externe parkeerruimte, bijvoorbeeld bij voetbalclub Sparta. Maar hoe komen die mensen dan bij de Van Nelle fabriek? Als er een dergelijk evenement is levert Shuttle2 op aanvraag de benodigde pendelbusjes. Soms wordt dat gecombineerd met een goede instructie aan de chauffeurs, die als verlengstuk van de organisatie hun passagiers alvast wat zaken kunnen uitleggen.

Wil jij ook tussen deze lijst staan?

Neem contact op!

  • 010-2839567