Chauffeurs

U wilt dat de pendelbus voor uw bedrijf wordt bestuurd door een ervaren en vriendelijke chauffeur, met oog voor de reizigers. Shuttle2 besteedt daarom veel aandacht aan training en coaching van de chauffeurs. Daarbij maakt het niet uit of die nu door Shuttle2 worden gezocht, of door uzelf worden geselecteerd.

Voor het rijden van de shuttlebusjes maakt Shuttle2 al sinds 2009 gebruik van gepensioneerde chauffeurs. Dit zijn vaak mensen die hun sporen verdiend hebben op de weg. Voormalig buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs of mensen die chauffeur zijn geweest op een auto van een van de hulpdiensten. Zij zijn betrouwbaar en ervaren en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

‘Jonge’ gepensioneerden als chauffeurs

Veelal zijn onze chauffeurs ‘jonge’ gepensioneerden, die geen zin hebben om thuis te gaan zitten, maar ook klaar zijn met de druk van een volledige baan. Het rijden van een shuttlebus is dan een ideale baan. Vaak is het ‘s morgens een paar uur en dan aan het eind van de dag nog een paar uur. Onze chauffeurs vinden het prima dat ze de tijd daartussen rustig de tijd hebben om hun eigen leven te leiden.

Relatief goedkope chauffeurs

Ook voor werkgevers is dat ideaal, want een chauffeur in loondienst wil ook in de tussenliggende uren iets nuttigs te doen hebben. Wat geeft u zo iemand te doen? Daar komt bij dat gepensioneerden relatief goedkope arbeidskrachten zijn, doordat een belangrijk deel van de sociale lasten niet hoeft te worden afgedragen. Een belangrijke overweging, want tweederde deel van de totale kosten van de shuttleservice worden bepaald door het loon van de chauffeurs.

De chauffeurs van Shuttle2 worden vast aan uw route van station of OV-knooppunt naar het bedrijf gekoppeld. Meestal worden ze door Shuttle2 specifiek voor uw bedrijf geselecteerd en opgeleid. Vervolgens worden ze via een uitzendbureau ingehuurd. Het zijn dus altijd dezelfde chauffeurs die uw medewerkers de last mile van station naar bedrijf en vice versa vervoeren. Fijn voor de chauffeurs, maar vooral ook voor uw medewerkers. Na verloop van tijd worden de chauffeurs vertrouwde gezichten en kunnen zij zelfs een band opbouwen met hun dagelijkse passagiers.

Uw eigen bestuurders

Maar u bent niet verplicht om de chauffeurs van Shuttle2 in te zetten. Een van onze opdrachtgevers wil vanuit sociaal werkgeverschap graag dat wij chauffeurs recruteren bij de sociale werkvoorziening. Ook dat is mogelijk. Het is ook voorstelbaar dat medewerkers van het bedrijf zelf de busjes gaan besturen, bijvoorbeeld in het kader van een re-integratietraject. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. De chauffeurs moeten dan nog wel goed opgeleid worden. Niet iedereen kan zomaar met een shuttlebus met 8 passagiers de weg op, zelfs al mag het wettelijk wel (rijbewijs B is voldoende).

Gedegen training

Het is een optie om de bussen uit te rusten met een track&trace app, die aangeeft waar de pendelbus zich precies bevindt. Vooral voor de passagiers is dat een uitkomst. Wie bij een opstappunt staat te wachten kan natuurlijk wel de dienstregeling bekijken, maar veel handiger en nauwkeuriger is de app die exact aangeeft hoe lang de bus er nog over doet. Ook als je uit de trein komt is het handig om te weten of je al moet gaan rennen of nog even de tijd hebt. De bussen kunnen ook worden voorzien van een systeem dat telt hoeveel mensen er per halte in- en uitstappen. Belangrijk, want zo kunt u later inzien hoeveel gebruik er van de shuttleservice wordt gemaakt en hoe intensief bepaalde opstapplaatsen worden gebruikt.

Vriendelijke en behulpzame chauffeurs

Daarnaast geldt dat elke opdrachtgever zijn eigen regels heeft. Iedereen vindt het plezierig als de chauffeur vriendelijk en behulpzaam is. Maar per bedrijf verschilt hoe hard mag worden gereden op het bedrijfsterrein, welke routes wel en niet mogelijk zijn. En stel dat er speciaal bezoek komt, of er

is een open dag. Dan kunnen onze chauffeurs ook alvast informatie geven over het bezoek, of mensen wijzen op de veiligheidsmaatregelen. Soms vindt een opdrachtgever het ook plezierig als de chauffeurs de eigen bedrijfskleding dragen, net zoals de bus ook laat zien voor welk bedrijf er wordt gereden. Zo versterkt de shuttlebus, maar ook de chauffeur, uw corporate image.